วันที่ 9 สิงหาคม 2566 คณาจารย์สำนักวิชาพยาบาลศาสตร์ มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวงเป็นวิทยากรในการอบรมเชิงปฏิบัติการ แก่ผู้ดูแลผู้สูงอายุติดบ้าน ติดเตียง และผู้พิการในชุมชน และอาสาสมัครสาธารณสุขประจำหมู่บ้าน (อสม.) กิจกรรมประกอบด้วยการเรียนรู้และฝึกทักษะการป้องกันและดูแลแผลกดทับ การดูแลผู้ป่วยที่มีสายสวนปัสสาวะการดูผู้ป่วยที่ให้ออกซิเจนและการดูดเสมหะ การดูแลและการเคลื่อนย้ายผู้ป่วยที่นั่งรถเข็นและการให้อาหารทางสายยางและการดูแลสายยางให้อาหาร จัดที่ห้องประชุมองค์การบริหารส่วนตำบลแม่ข้าวต้ม อำเภอเมือง เชียงราย
On August 9, 2023, faculty members of the School of Nursing, Mae Fah Luang University, provided academic service and led workshops for caregivers and village health volunteers who care for the bedridden and disabled elders in local communities. Activities included reviewing and practicing skills about prevention and care of pressure sores, nasogastric tube feeding; caring for patients with urinary catheters, caring for patients with oxygen and suctioning; and transporting patients in wheelchairs. This event was held at Mae Khao Tom Subdistrict Administrative Organization, Muang District, Chiang Rai.